Eszenyi Enikő estjével indul az Egerszegi Páholy műsora

Eszenyi Enikő A gyönyörben nincs középút című önálló estjével március 29-én kezdődik az Egerszegi Páholy című rendezvénysorozat Zalaegerszegen, a Hangverseny- és Kiállítóteremben – jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón.

A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ Hangverseny- és Kiállítóterem 2016-ban indította az Egerszegi Páholy talkshow-sorozatot. Idén négy alkalommal hívnak meg országosan ismert és közkedvelt előadókat, művészeket, akik kötetlen beszélgetés keretében, zenés produkcióikkal mutatkoznak be a közönségnek – mondta el Flaisz Gergő, a művelődési ház igazgatója. Eszenyi Enikő kortárs költőnők – Karafiáth Orsolya, Kiss Judit Ágnes, Nagy Gabi, Rakovszky Zsuzsa, Tóth Krisztina – verseiből összeállított műsorral érkezik Zalaegerszegre. Műsorában híres tangók, sanzonok, operettek csendülnek fel, zongorán Darvas Ferenc zeneszerző kíséri – ismertette Karáth Anita, a programsorozat háziasszonya.

Májusban Sebestyén Márta és a Zala zenekar lesz az Egerszegi Páholy vendége. A Kossuth-díjas művész előadásában a tradicionális magyar hangok és más népek dalai is elhangzanak. A zalai népzenészek alkotta csapat célja a Zala megye, vármegye zenei hagyományinak ápolása, a zenekar 2007-ben alakult meg, nevüket – Zala zenekar – 2011-óta viselik – emelte ki Karáth Anita.

Az ősz második hónapjában a zalai születésű Bödőcs Tibor mutatkozik be a zalaegerszegi közönségnek. A beszélgetésen sok kulisszatitok is szóba kerül majd, az est háziasszonya egyebek mellett arról is kérdezi, miként áll össze egy műsor, mi zajlik a színfalak mögött. A rövidesen megjelenő, irodalmi paródiákat tartalmazó önálló kötetét Szálinger Balázs ajánlja a közönség figyelmébe – ismertette az est részleteit Karáth Anita.

Az Egerszegi Páholy sorozatot Mucsi Zoltán és Scherer Péter közös estje zárja novemberben. A színművészek felidézik több mint két évtizedes barátságuk történetét, a közös produkció meglepetésműsorral zárul, amelybe a közönséget is bevonják.

Fotó: MTI

Vélemény, hozzászólás?