Bábszínházi világnap – A zalaegerszegi Griff Bábszínházban két előadással ünnepelnek

Két előadással ünnepelnek a bábszínház világnapján kedden Zalaegerszegen, a Griff Bábszínházban – mondta el az MTI-nek Szűcs István, a bábszínház igazgatója. Délelőtt a Palkó és Lenka című, óvodásoknak szóló látványos zenés előadást tűzik műsorra. A két kisgyermek barátságáról szóló bábjáték Bartal Kiss Rita rendezésében sok-sok játékra is lehetőséget ad majd az ovisoknak.Délután az kisiskolásokat várják a Szépen szóló Babukamadár című előadásra. A népmesére épülő bábos produkció rendezője Boráros Szilárd – ismertette a részleteket Szűcs István.

Az igazgató beszélt arról is, hogy a bábszínházban most zajlanak az évad utolsó bemutatójának a próbái: Tersánszky Józsi Jenő meséje nyomán készült Misi Mókus kalandjai című bábelőadást március 31-én mutatják be Markó Róbert rendezésében. A társulat a tervek szerint az évad végéig összesen 330 előadást játszik, a bérletek száma idén eléri 34 ezret. A zalaegerszegi bábszínház műsorában az óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló produkciók mellett zenére, hangokra, színekre épülő babaszínházi előadások és felnőtt darabok is szerepelnek.

A bábszínház világnapját 2003 óta ünneplik a nemzetközi bábszínházi szövetség, az UNIMA kezdeményezésére. Magyarországon 2014-ben rendeztek először világnaphoz kapcsolódó programokat.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?